Пред членовете на Движение Обединение 29, пред България и пред себе си, напълно осъзнато, с правото ми на Свободна воля, заявявам своето решение да служа на Род и Родина, с мисли и действия защитаващи, съхраняващи и развиващи човешкия Дух, достигайки свещения принцип душа душа да не поробва, дух духа да не подвежда, за всички в единение. За Нова Велика България. Аз казах!

Превръщат България в ядрено гробище на Европа и САЩ.

Превръщат България в ядрено гробище на Европа и САЩ.

Адрес

  • В центъра на гр. Козлодуй, пред Дома на енергетика

Дата и час

  • 27 апр 2024
  • 12:00

За връзка с нас

Организатор

  • Обединение 29

За събитието

Превръщат България в ядрено гробище на Европа и САЩ.

Превръщат АЕЦ Козлодуй в ядрена бомба. Длъжни сме да забраним! За да избегнем втора Фукушима!

За България, за Балканите, за Света! Планетата цяла сега нази гледа.

Да направим жива верига!

 

Дойде американско ядрено гориво от типа Уестингхаус за презарядка на реакторите на АЕЦ Козлодуй. Тези реактори са руски и са от типа ВВЕР-1000 (водо-воден енергиен реактор)1000 мегавата. Те са пригодени да работят само и единствено с ядрено гориво пръчки обогатен уран 235.

Това е втори опит за смяна на горивото, при първия се е включила защитата и е блокирала процеса. Какво ще стане сега?!

 

Докога политиците ще пренебрегват експертите и ще си играят игрички?!!!

 

Няколко страни с руски реактори отказаха, нашите приемат и ставаме ядрен експеримент.

В най-добрия случай, купуваме същото гориво многократно по-скъпо от посредник, трупаме си го на територията на страната ни и приемаме отпадъците на други. Досега битови боклуци, вече и ядрени.

Защото се подготвят хвостохранилища и за ядрени отпадъци. Не само тези от АЕЦ Козлодуй, които досега бяха връщани на доставчиците на руското гориво извън територията на страната ни. А и на централите от Европа и САЩ.    Това означава най-малко замърсяване на почви и подпочвени води, не само в България.

    

Комисията по ядрена енергетика към Министерство на енергетиката, къде сте? Вие задавате ли си въпроса каква лудост извършвате?!!! Знаете ли, че обричате България да стане втори Хирошима и Нагасаки? Задавате ли си въпроса, че не само България ще заличите изведнъж или постепенно, а и съседна Гърция, съседна Сърбия, съседна Турция и съседна Румъния?!   

Вече имаме отговор за присъединяване към нашия отказ на това безумие от посолствата на Румъния и Турция. Очакваме и други да се присъединят!

 

27.04.2024, в 12.00ч., в центъра на гр. Козлодуй, пред Дома на енергетика.

Ела и ти!

 

 

Чуйте най-известния български ядрен експерт - проф. Георги Касчиев!

Чуйте и разпространете интервюто му, последният линк долу,  разкриващо колективната безотговорност на депутатите ни по отношение на АЕЦ и строителството на 7 и 6 блок в Козлодуй, и заместването на руското ядрено гориво с все още нелицензирани американски горивни клетки.

https://www.eurochicago.com/2024/04/kaschiev/

Снимки

Видео